Yeni nesil mutfak öğrencilerinin bilmesi
gereken türden 3-5 kullanılabilir bilgi..
1- Yemeklerin pişme
süresi kaynamaya başladıktan sonra hesap edilmelidir.
2- Hamurlar
dinlendirilirken üzerine nemli bez örtülürse kabuk tutmaz.
3- Un ile yapılan
tatlılara az miktarda eklenen tuz tat artırıcı etki eder.
4-Et pişirilirken içine
biraz (1 kg ete 1 çorba kaşığı) limon suyu eklenirse etiniz daha yumuşak olur
ve kolay pişer.
5- Dondurma servis
ederken kaşığı suya batırdıktan sonra dondurmayı alın. Bu, dondurmanın kaşığa
yapışmamasını ve düzgün çıkmasını sağlar.
6- Bayat ekmekler biriktirilir, dilimlenerek fırınlanır ve sonrasında ufalanıp toz ya da un haline getirilirse tekrar kullanılabilir. (galeta tozu satın almaktan daha yararlıdır.)
Ayrıca, kuruyan ekmeklerin ufak küp şeklinde doğrayıp sonra fırında ya da sıvıyağda kızartın. Böylece buzdolabınızda saklayıp çorbalarınızda kullanabileceğiniz çıtır ekmekleriniz hazır olur.
7- Ketçap ve mayonez
şişelerini pancake yapımı için kullanabilirsiniz.
8- Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerin yanına yarım bardak su koyarak ısıttıktan sonra kuru olmasını engelleyebilirsiniz.
9- Yumurtanın taze
olduğunu suya atarak anlayabilirsiniz. Eğer dibe batıyorsa taze, suyun üstünde
kalıyorsa bozulmuş demektir.
Yumurtanın sarısıyla
beyazını bir plastik şişe aracılığıyla dünyanın en kolay işiymiş gibi
ayırabilirsiniz. Plastik şişeyi hafifçe sıkmanız yeterli.
10- Cam kırıklarını
şeffaf koli bandını iki ucundan tutarak toplarsanız elinize cam batmaz.
Göremediğiniz ufak cam kırıklarını da ıslak pamukla kolayca toplayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder