4 Aralık 2016 Pazar

Mutfak İçin Faydalı Bilgiler


  Yeni nesil mutfak öğrencilerinin bilmesi gereken türden 3-5 kullanılabilir bilgi..

1- Yemeklerin pişme süresi kaynamaya başladıktan sonra hesap edilmelidir.

2- Hamurlar dinlendirilirken üzerine nemli bez örtülürse kabuk tutmaz.

3- Un ile yapılan tatlılara az miktarda eklenen tuz tat artırıcı etki eder.

4-Et pişirilirken içine biraz (1 kg ete 1 çorba kaşığı) limon suyu eklenirse etiniz daha yumuşak olur ve kolay pişer.

5- Dondurma servis ederken kaşığı suya batırdıktan sonra dondurmayı alın. Bu, dondurmanın kaşığa yapışmamasını ve düzgün çıkmasını sağlar.


6- Bayat ekmekler biriktirilir, dilimlenerek fırınlanır ve sonrasında ufalanıp toz ya da un haline getirilirse tekrar kullanılabilir. (galeta tozu satın almaktan daha yararlıdır.)

Ayrıca, kuruyan ekmeklerin ufak küp şeklinde doğrayıp sonra fırında ya da sıvıyağda kızartın. Böylece buzdolabınızda saklayıp çorbalarınızda kullanabileceğiniz çıtır ekmekleriniz hazır olur.

7- Ketçap ve mayonez şişelerini pancake yapımı için kullanabilirsiniz.



8- Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerin yanına yarım bardak su koyarak ısıttıktan sonra kuru olmasını engelleyebilirsiniz.

9- Yumurtanın taze olduğunu suya atarak anlayabilirsiniz. Eğer dibe batıyorsa taze, suyun üstünde kalıyorsa bozulmuş demektir.


Yumurtanın sarısıyla beyazını bir plastik şişe aracılığıyla dünyanın en kolay işiymiş gibi ayırabilirsiniz. Plastik şişeyi hafifçe sıkmanız yeterli.

10- Cam kırıklarını şeffaf koli bandını iki ucundan tutarak toplarsanız elinize cam batmaz. Göremediğiniz ufak cam kırıklarını da ıslak pamukla kolayca toplayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam Alanı